Bøgehæk Fagus Sylvatica 50 meter hæk  50 - 80 cm, 8  bundter a 25 stk

Bøgehæk Fagus Sylvatica 50 meter hæk 50 - 80 cm, 8 bundter a 25 stk

DKK 1.600,00
   Leveringstid: 4 - 8 hverdage.
Antal
Varenummer: 18325


Bøg, hæk 50 - 80 cm Fagus Sylvatica


Dansk navn: Bøg
Botanisk navn: Fagus SylvaticaAlder: 1/2
Størrelse: 50-80 cm
Leveres: Fra marts til maj og oktober til november


Almindelig Bøg (Fagus sylvatica) er et stort, løvfældende træ med en tæt krone, som er bredt hvælvet. Stammen er tydeligt gennemgående til toppen. Barken er først brun og blank, men senere bliver den grå og glat. Knopperne er spredte, udspærrede, lange og spidse. Bladene er læderagtige og ovale med hel og bølget rand. Oversiden er blankt mørkegrøn, mens undersiden er lysegrøn. Høstfarven er rødbrun. Bøgen blomstrer kort efter løvspring tidligt i maj. Træet blomstrer først fra 40-50 års alderen, og selv da ikke hvert år. Hanlige og hunlige blomster sidder i adskilte rakler, men de er ikke særligt synlige. Frugterne er trekantede nødder, som sidder i piggede skåle med tre klapper. Frøene modner godt og spirer villigt.


Ikke-synlige træk
Rodnettet er meget højtliggende, og det er tæt forgrenet med mange, fine rødder. Frø og blade indeholder det giftige alkaloid fagain. Løvet er langsomt nedbrydeligt og danner morr på sur bund. Bøg angribes af voksklædte stammelus. Unge planter tåler ikke frost. Træet kan blive 2-300 år gammelt.


Størrelse
35 x 20 m (50 x 30 cm/år).


Hjemsted
Bøg findes overalt i det vestlige Europa, hvor den indgår i blandede løvskove på næringsrig, veldrænet og kalkrig bund.


Anvendelse
Den kan anvendes spredt i læplantninger, i den indre del af vildtplantninger og skovbryn. Bøgen sætter med års mellemrum store mængder af frø (bog), der gerne ædes både af fugle og pattedyr. Hjortevildt æder skud af unge bøge. Ved jævnlig (gentagne) beskæringer tåles beskæring i hele levetiden. Bøgen er ikke egnet nær kysterne i Vest- og Nordjylland. Bøgen er et af vore danske national træer og er et vigtigt skovtræ, men bruges også til klippede hække imellem haverne. 


Læs mere om produktet
Vis mindre
Andre kunder har også købt
Velkommen hjem.dk

Siden 2005 har hjem.dk kunnet tilbyde vores kunder et stort udvalg af kvalitetsprodukter til bolig og have. Vi er kendt for vores lave priser, høje serviceniveau og store udvalg.KUNDESERVICE

Du er altid velkommen til at ringe til vores kundeservice, eller sende os en email. Vi sidder klar til at svare på dine spørgsmål, så du kan få hjælp til at købe den varer du leder efter.

Åbningstid man - fredag 11 - 14

hjem.dk ApS | Bergsøesvej 12 | DK-8600 Silkeborg | +45 53 53 11 33 | info@hjem.dk