papkasse

Hjem.dk's fokus på bæredygtighed

___________________________________

 

Hjem.dk har stor fokus på den grønne omstilling, at bremse klimaforandringerne og at tage ansvar for den verden vi lever i. I vores forretningsmodel har vi derfor valgt at fokusere på salg af produkter af høj kvalitet, med lang levetid, i tidløs æstetisk, og som er anvendelige gennem generationer. Vi udvælger omhyggeligt både leverandører, brands og produkter og vil derigennem gerne hjælpe vores kunder med at tage miljøbevidste valg. I vores sortiment indgår der f.eks. en lang række af produkter, som er produceret med fokus på ansvarligt skovbrug.

Hos hjem.dk er pakning og transport to andre grundsten i vores forretningsmodel, og derfor ønsker vi netop at begrænse vores klimaaftryk på disse områder. Indtil videre har vi fokuseret på genbrug af emballage, affaldssortering, optimerede pakkeruter, kapacitetsoptimerede distributionsbiler og reducering af fossile brændstoffer.

Vælg et FSC®-mærket produkt ved Hjem.dk – et valg med omtanke

Ved Hjem.dk vil vi gerne gøre det nemmere for dig at tage et valg i den rigtige retning og kan derfor tilbyde dig en lang række FSC®-mærkede produkter. Se efter FSC-logoet på shoppen (FSC® N004431).

FSC®-mærkede produkter er din sikkerhed for, at det skovbaserede materiale i produkterne kommer fra veldrevne skove og andre ansvarlige kilder. Når du køber et FSC®-mærket produkt ved Hjem.dk, ved du med andre ord, hvad du får - uanset om det er et produkt fra Danmark eller Honduras. 


Hvad er FSC®?

FSC®, Forest Stewardship Council® er en global organisation, som arbejder for at udbrede ansvarligt skovbrug verden over. FSC® udvikler standarder baseret på 10 anerkendte grundprincipper, som alle FSC-skovcertificeringer verden over bygger på. 
FSC® arbejder demokratisk med både oprindelige folk, skovejere og andre med interesse for skovbrug og er med til at sikre gode forhold for biodiversitet, vandmiljø, oprindelige folk og skovarbejdere samt at udbrede demokrati og uddannelse lokalt. Målet er sammen med virksomheder, sociale organisationer og miljøorganisationer at skabe en bedre fremtid for verdens skovområder. 
Som den eneste certificerings- og mærkningsordning af sin slags bakkes FSC® op af anerkendte organisationer som WWF Verdensnaturfonden og Verdens Skove.
Læs mere om FSC® her.


Genbrug af emballage

Når vi pakker dine varer, genbruger vi som udgangspunkt papkasser fra vores leverandører. Hver uge modtager vi et stort antal varer og hermed et stort antal papkasser og anden emballage. Det er derfor vigtigt for os at genbruge så meget emballage fra leverandørerne som muligt. Dette gælder ikke kun papkasser, men også bobleplast, bølgepap og andet pakkefyld.
Hvis vi ikke genbruger papkasser fra vores leverandører, pakker vi dine varer i vores egne papkasser, som er fremstillet af genanvendt pap. Alle vores overskydende papkasser afhentes desuden og genanvendes herefter.

Vi opfordrer dig til at genbruge tilsendte papkasser, bobleplast og papir. Materialerne kan for eksempel bruges til gaveindpakning eller til beskyttelse af ting på loftet eller i kælderen. Pap, papir og plast kan desuden genanvendes efter brug, hvis du affaldssorterer det korrekt.
Hvis du ønsker at sende en vare/varer retur, opfordrer vi dig ligeledes til at genbruge den papkasse eller den boblekuvert, som du har modtaget fra os.Vi opfordrer dig til at genbruge og affaldssortere

Vi opfordrer dig til at genbruge tilsendte papkasser, bobleplast og papir. Materialerne kan for eksempel bruges til gaveindpakning eller til beskyttelse af ting på loftet eller i kælderen. Pap, papir og plast kan desuden genanvendes efter brug, hvis du affaldssorterer det korrekt.

Hvis du ønsker at sende en vare/varer retur, opfordrer vi dig ligeledes til at genbruge den papkasse eller den boblekuvert, som du har modtaget fra os.

Hjem.dk's levering

Vi sender dine varer afsted med GLS og Postnord, som begge arbejder på at blive grønnere hver dag.

GLS

Hos GLS er klimakompensation inkluderet i alle leveringer, og pakkerne sendes på optimerede pakkeruter og læsses på kapacitetsoptimerede biler. Pakkedistributøren har 56 elbiler, som dagligt leverer pakker i hele landet og har et mål om, at 50 % af deres distributionsbiler skal være nul- eller lavemissionskøretøjer i 2030. GLS har desuden sammen med alle europæiske GLS-lande skabt initiativet Climate Project, som har igangsat projekter og målsætninger, som skal resultere i, at GLS i 2045 kan levere alle pakker med nulemission. Du kan læse mere om GLS’ bæredygtighedsinitiativer her.

Postnord

Hos Postnord bliver alle nationale B2C-pakker (pakker fra virksomhed til forbruger) i hele 2023 sendt med et klimabidrag, så CO2-udledningen fra pakkernes rejse bliver kompenseret. Bidraget er til gavn for sikringen af den danske natur, biodiversitet og klima og går ubeskåret til Den Danske Naturfond og Klimaskovfonden. Fondene arbejder for og med projekter, som blandt andet har til formål at reducere CO2-mængden i Danmark. Klimabidraget er beregnet ud fra et gennemsnit af CO2-udledningen for en pakkes rejse i Danmark og Norden. Postnord har ligeledes et mål om at blive fossilfri i 2030 og om at reducere CO2-udledningen med 40 % inden udgangen af 2025 sammenlignet med 2020.  Du kan læse mere om Postnords grønne initiativer her.

Mulighed for afhentning af varer

Du kan også hjælpe os med at skåne miljøet ved at komme og hente dine varer på vores lager, som ligger tæt på afkørsel 26 Hårup ved motorvejen mellem Aarhus og Herning. Du har mulighed for at hente dine varer alle hverdage mellem klokken 8.30 og 17.00.

 

Vild med vilje

Måske har du bemærket, at græsset er blevet lidt længere foran Hjem.dk's hovedkontor. Det er ikke, fordi vi har glemt at slå det. Vi vil gerne lade græsset gro og dermed styrke naturen, biodiversiteten og klimaet. En vild græsplæne giver planter, dyr og insekter nye levesteder, som de ikke ville have, hvis vi slog og plejede græsset. Dermed er vi med til at genskabe artsrigdommen og livet i naturen.